Хасково

144 бебета проплакаха в областта за месец

Бебе, илюстрация144 бебета са се родили в областта от началото на годината, сочи справката от Информационната система за ражданията. Националният регистър заработи в началото на годината.

Хасково, София и Велико Търново бяха трите общини – отличници, които започнаха попълването му още от първия ден на 2012-та.
Според броя на новородените през януари регионът ни се нарежда на 11-то място в страната. Като разликата между Хасково и Русе е само едно бебе.

Първенци в класацията са София, Пловдив и Варна със съответно 1256, 584 и 368 новородени през януари.

Haskovo.info припомня, че Информационната система за ражданията дава възможност да се увеличи контролът над лечебните заведения. В него ще се вписват броят на ражданията, часът и датата им, пол, ръст и килограми на новородените бебета, данни за майките и дали те ще оставят детето си за осиновяване. Ще се вписва и информация за това кой лекар е водил раждането и как е протекло то.  Вписването трябва да се извършва до 24 часа след раждането от оторизиран специалист, който ще носи персонална отговорност за нанесените данни.

Регистърът е достъпен за всички, но сервизната информация може да се чете само от оторизирани лица.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button