Хасково

Гласуваха съкращенията в община Хасково, ГЕРБ против

Сесията на ОбС ХасковоОбщинските съветници от ГЕРБ гласуваха против съкращенията на щатове в общинската администрация в Хасково, което е провокирано от писмото на финансовия министър Симеон Дянков за оптимизация.

Със своя докладна записка кметът Георги Иванов предложи числеността да бъде намалена от 276 на 241 щатни бройки, както и да бъде променена структурата като няколко дирекции се обединяват.

При обсъждането на предложението Иван Панайотов заяви, че според ГЕРБ не е нужно в администрацията да са предвидени 4 щата за заместник-кметове, след като така или иначе никога не е имало толкова много и предложи те да бъдат намалени на 3. Тази промяна не бе приета, а групата на ГЕРБ гласува против. Съкращенията бяха одобрени с гласовете на останалите общински съветници.

С други свои решение местният парламент прие програмата за управление на общинските имоти през 2012 година и откри процедура по продажба на сгради и парцели, сред които паркингът зад комплекс „21 век“ и този на ул. „Ком“.

Общинските съветници одобриха и обявеното по-рано от кмета преминаване на „паяците“ към „Тролейбусен транспорт“. Промяната се налага, защото само търговско дружество може да има лиценз за превоз на това, заради липсата на който извозването на неправилно паркирани автомобили бе спряно миналата година.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

7 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
03.02.2012 20:14 20:14

И СЕГА КВО СТАНА????????? ПОД ПРЕДТЕКСТ СЪКРАЩЕНИЯ ИЗГОНИХА НЕУДОБНИТЕ СЛУЖИТЕЛИ И ТЕЗИ КОИТО ПО НЯКАКЪВ НАЧИН СА СВЪРЗАНИ С ДРУГИ ПАРТИИ

Peta
Peta
03.02.2012 22:10 22:10

Симеон Дянков иска 15 % съкращение на администрацията , а пък неговите хора от Герб гласуват против – какво е това противоречие !? Правилно е намаляването броя на чиновниците !

вая
вая
04.02.2012 4:29 4:29

След като има нареждане да се съкратят 15 % от служителите в администрацията Кмета е длъжен да изпълни разпореждането. Тук по- важен е въпроса кой конкретно ще съкрати.с

вая
вая
04.02.2012 4:30 4:30

Считам обаче че още може да се намали числеността на персонала както в Общината така и в другите администрации. Има някои длъжности, които са излишни и служители, които се правят на много ангажирани, но не са.

зисо
зисо
04.02.2012 9:04 9:04

НАЙ ПОТЪРПЕВЩИ ОТ СЪКРАЩЕНИЯТА СА СЕЛСКИТЕ КМЕТОВЕ,ОТ 21 БР .ТЕХНИЧЕСКИ СЕКРИТАРКИ СА СЪКРАТЕНИ12 БР. ТОВА Е ОКОЛО60 % .ВСИЧКИ СЪВЕТНИЦИ ГЛАСУВАХА ,КАКТО ВИНАГИ БЗ ДА МИСЛЯТ.ОТ ТОЗИ МОМЕНТ НА ТАМ СЕЛСКИТЕ КМЕТОВЕ НЯМА ДА ИЗВЪРШВАТ ТЕХНИЧЕСКИ ОБСЛУЖВАНИЯ И СТАРИТЕ ХОРА ОТ СЕЛАТА ЩЕ СЕ РАЗКАРВАТ ДО ГРАДА.

sitizen
sitizen
04.02.2012 12:38 12:38

В ТАЯ ОБЩИНА ИМА МНОГО ИЗЛИШНИ ХОРА, ДЕТО НЕ СТИГА, ЧЕ СА МАЛОУМНИ, АМИ И САМО ГЛЕДАТ ДА СЕ СКАТАВАТ. ТЛЪСТАТА МИРОСЛАВА ОТ КАТЕГОРИЗАЦИИТЕ ИЛИ ТАМ КЪДЕТО БЕШЕ ПРИМЕРНО! САМО ОБИКАЛЯ, САМО СЛУХТИ И СЕ ПРАВИ ЧЕ РАБОТИ, РАЗНАСЯЙКИ ЕДНИ И СЪЩИ ЛИСТОВЕ ЦЯЛ ДЕН. ЕЙ ТАКИВА ТРЯБВА ДА ГИ НЯМА. И НЕ Е САМО ТАЯ КРАВА, ИМА ОЩЕ ПО ЕТАЖИТЕ!!!!!

Анонимен
Анонимен
04.02.2012 13:17 13:17

4-ма зам.кметове?
Не са ли твърде много?
Ако ще има съкращения в администрацията трябва да се почне от зам.кметове.

Back to top button