Хасково

Разясняват на фермери как да получат пари в хотел 4 звезди

СеминарътБъдещата обща селскостопанска политика от 2014 до 2020 г. и новата мярка 114 разясни днес в Хасково държавният експерт от Министерството на земеделието и храните д-р Мая Нинова. Това стана по време на семинар в един от най-скъпите хотели в региона.

По мярката на фермери и собственици на гори ще могат да получат консултиране. Целта е да се подкрепят стопаните, които чрез използване на консултантски услуги, да успеят да подобрят устойчивото управление на своите стопанства.

Консултантските услуги обхващат оценка, предоставяне на информация и съвети давани на фермера или собственика на гори.

СеминарътЕдин фермер или собственик на гори може да получи безвъзмездна финансова помощ за максимум един комплект консултации за две календарни години, считано към годината на подаване на предходното одобрено заявление за подпомагане.

Консултантската организация трябва да е в регистъра, който ще състави Министерството на земеделието и храните, уточни Нинова.
Заявленията по мярка 114 се подават в Областната дирекция на Разплащателната агенция. 

Помощта е 80% от доказаните разходи на фермерите и собствениците на гори, уточни държавният експерт.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button