Хасково

Село Бисер под вода! Бедствено положение в Хасково!

НаводненияСела по поречието на всички реки в област Хасково с изключение на тези по река Марица са залети.

Най-тежко е положението в харманлийското село Бисер. Стената на язовира в Иваново се е скъсала и първите етажи на къщите са залети. Подобна е ситуацията в Лешниково. Хората се спасяват по високите части на домовете си.

Екипи на пожарната са на мястото на инцидента и евакуират хора. Засега загинали няма, съобщи за Haskovo.info инспекторът от Областно управление „Пожарна безопасност и защита на населението“ инспектор Пламен Петков. Той обаче опроверга засега информацията, че хеликоптер на военно въздушните сили ще помага на бедстващите, тъй като машината не могла да тръгне. 

Главен път Е80 също е залят в района на село Подкрепа. Водата достига 40 сантиметра. Пътя Симеоновград – Харманли е затворен. 

Бедстващите хора и наводненията даде основание на Кризисния щаб към Областна администрация да обяви бедствено положение в област Хасково.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button