Регион

Обявиха код „червено“, в Свиленград обстановката се влошава

НаводнениеКод „червено“ е обявен за област Хасково, съобщават от МВР. Обстановката в региона заради наводненията остава тежка, като в Свиленград тя непрекъснато се влошава. 

Вдига се нивото на водата в квартал Гебран на граничния град. Нивото й вече е 160 сантиметра. Предприемат се мерки за въвеждане на допълнителна високопроходима техника в града. При необходимост се извеждат хора от застрашени участъци.

Пътят Хасково – Свиленград е затворен за движение в участъците от Любимец до Свиленград и от Харманли до Любимец поради наводняване. Движението е пренасочено по АМ „Марица“.

Метеорологичната обстановка ще се влошава през следващите 24 часа. Очакват се валежи от мокър сняг в района на Хасково. По данни на НИМХ близките 12 часа се очаква пик на водните нива в речните корита.

В района на бедствието са съсредоточени значителни сили – хора и техника от състава на МВР, МО, БЧК, МОСВ и МЗХ. Изграден е подкрепителен център за населението, като е осигурена питейна вода.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Unufri
Unufri
06.02.2012 23:45 23:45

Edinstvenoto mesto e tozi sait kydeto pishat istinata!!!

Back to top button