Регион

Скъса се дига на Марица, вълна заплашва Капитан Андреево и Генералово

Наводнението в село БисерДига на река Марица край свиленградското село Генералово се е скъсала по обяд днес. Вълната заплашва да залее селата Генералово и Капитан Андреево, алармира областният управител Ирена Узунова.

Тя призовава хората, които живеят в ниските части на населените места да се евакуират

През тази нощ и до момента 90 души са евакуирани от наводнените си домове в квартал „Гебран“ в Свиленград, съобщават от общинска администрация. Те са настанени по хотели в града и в Дневния център за хора с увреждания, а болните – в МБАЛ- Свиленград. Няма жертви или изчезнали хора. 

Почти целият квартал Гебран е залят от водите на река Марица. Наводнени са и къщи на крайбрежните градски улици „Граничар“ и „Крайречна“. През нощта се наложи спиране на тока в засегнатия квартал. Има вода, но с намалено налягане.

В определения пункт – НУ „Христо Попмарков“ продължава приемането и настаняването на хора от наводнените райони.
Наводнен и непроходим е пътят между кв. Гебран и кв. Кап. Петко войвода. 

В 23-те села на общината няма вода, поради наводнение на помпите. Организирана е доставка на прясна вода с водоноски на армията.
Поради снежни бури нямаше ток в селата Пъстрогор, Левка, Мустрак, Равна гора, Момково, но вече е възстановено електроподаването от екипи на ЕVN. 

Родилка от село Равна гора е изведена с 4 машини на общината от заснежения район на селото и е превозена до свиленградската болница.

Със съдействието на местни фирми е осигурена храна и топъл чай на екипите на армията, на Гражданска защита, на противопожарната служба и на общината, които повече от едно денонощие са ангажирани с тежката ситуация.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
gost
gost
07.02.2012 14:07 14:07

ПРЕДСКАЗАНИЯТА НА НОСТРАДАМУС ПОЧНАХА ДА СЕ СБЪДВАТ…….

Back to top button