Хасково

Цяла България съпричастна с бедстващите

село БисерПанихида в памет на загиналите при наводнението на село Бисер бе отслужена в катедралния храм „Св. вмчк Димитър Солунски“ във Видин с благословението на Негово Високопреосвещенство Видинския митрополит Дометиан.

Пловдивски лекари декларираха, че са готови да окажат специализирана медицинска помощ на пострадали от наводненията в село Бисер. Управителният съвет на пловдивската лекарска колегия засвидетелства съпричастност към пострадалите от природното бедствие и техните семейства, съобщиха от пресцентъра на пловдивската колегия.

Дарителска акция в помощ на бедстващите хора в наводнените райони в Харманли и Свиленград започна Община Велико Търново съвместно в БЧК. Кампанията се подкрепя от трите Лайънс клуба в старопрестолната столица, Ротари клуб и дамския „Зонта Интернешънъл“. В ритуалната зала на общината и в 2 училища се събират завивки, дюшеци, зимни дрехи , консерви с продължителен срок на годност. 

Областният управител на Добрич Желязко Желязков обяви парично дарение и се обърна с призив към добруджанци да помогнат с каквото могат на хората в беда. Служителите от Областна администрация също заявиха готовността си за финансово участие.

Дирекция „Социално подпомагане“ в Габрово започна да приема дарения на дрехи и одеала за хората, пострадали при бедствието в Хасковска област. 3 православни храма в града също се включиха в хуманитарната акция. Нека бъдем съпричастни с болката на нашите ближни, призовават габровските свещеници.

Стара Загора изпрати около 3 тона хранителни продукти за Хасково, откъдето даренията ще бъдат доставени на хората от наводнените села. 

Съболезнователен адрес по повод жертвите от наводненията в с. Бисер изпрати кметът на община Плевен доц. д-р Димитър Стойков до кмета на Харманли Михаил Лисков.  В 4 клуба там се приемат вещи от първа необходимост. Животновъди от Плевен ще дарят на Бисер малки теленца веднага след като хората имат условия да ти отглеждат.

Утре сутринта от Бургас и Поморие към Бисер потеглят чували със завивки, обувки, лекарства. Помощи събират далечната Силистра, Генерал Тошево, Балчик, Сливен и други градове. 

Към дарителската кампания  „България е с вас“ се присъединиха  Радио Fresh, Радио FM+, Радио Star FM.

Нова Телевизия обяви, че в партньорство с Техномаркет ще раздават ваучери на пострадалите семейства за закупуване на бяла и черна техника.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button