Хасково

Отложиха делото за „Черния Великден“, според родителите това е подигравка

Делото за Черния ВеликденОкръжен съд – Хасково отложи за 1 март делото за катастрофата в Симеоновград, при която на връх Великден миналата година отне живота на шестима младежи, а други двама бяха ранени. 

Причината – нередовното призоваване на баща на една от жертвите Фаик Заид.

Заид е конституиран като частен обвинител и присъствието му в съда е задължително. Родителите на загиналите младежи обаче определиха развоя на делото като „подигравка с паметта на децата им“. 

Майката на Трифон – Катя Трифонова обясни, че бащата на Мелин не е могъл да дойде в съда днес, тъй като живее в град Главиница и усложнената метеорологична обстановка в страната  му е попречила да пътува. В телефонен разговор с адвоката си Заид е заявил, че няма нищо против днес да бъде даден ход на делото въпреки отсъствието му. 

Делото за Черния Великден

Родителите: Това е подигравка с нас

Haskovo.info припомня, че обвиняеми по  делото са шофьорът на колата, помела пешеходците, Данаил  Георгиев и братовчед му Живко Желев, който му предоставил автомобила.

Отвратена съм от съдебната система„, коментира почернената майка. Тя изрази надежда, че исканията им за по-строги наказания за шофьорите – убийци на пътя ще бъдат чути и инициираната от тях кръгла маса по проблема ще се състои възможно най-скоро, тъй като провеждането й бе отложено заради тежката зима и трагедията в харманлийското село Бисер.

Като пример за неработещата ни система тя посочи издадената преди ден 14-месечна присъда на Бургаския съд за жената, прегазила 12-годишната Валя на пешеходна пътека. Вчера в Благоевград пък шофьор, убил човек на пътя, получи 2 години условно лишаване от свобода за това, че също е убил човек на пътя.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button