Хасково

Ежедневно следят заболеваемостта в наводнените райони

Наводнението в село БисерВ пострадалото село Бисер и в другите наводнени селища се осъществява ежедневен надзор над заболеваемостта, информираха от Регионалната здравна инспекция. Два медицински екипа, единият от които на място, сега са в услуга на местните хора.

И в Бисер, и в останалите наводнени райони за радост няма случаи на чревни заболявания. От бюджета на Центъра за спешна медицинска помощ са закупени най-необходимите за Бисер и Лешниково лекарства. Спешните медикаменти се дават безплатно на хипертоници, диабетици и пациенти с хронични болести.

В наводнените сгради предстои да бъде направена така наречената крайна дезинфекция. Това е ангажимент на общинските администрации, а конкретната работа се извършва от специализирани фирми.

В усложнената зимна обстановка непрекъснато се следи броя на свободните легла в лечебните заведения в цялата област. Някои от пациентите на хемодиализа са приети в стационари, за да избегнат пътувания през тежкия февруари.

Острите респираторни заболявания не са в епидемични стойности, каза д-р Снежана Иванова. Има поставени клинични диагнози грип, но те не са потвърдени от вирусологични изследвания.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button