Хасково

Камион с помощи от Бурса за пострадалите от наводненията

Село БисерКметът на община Симитли Апостол Апостолов внесе предложение до Общинския съвет за отпускане на финансова помощ за бедстващите след потопа хора в село Бисер. Администрацията призова всички български общини да заделят средства от бюджета си, с които да се възстановят къщи.

Старозагорският кмет Живко Тодоров се отказа от 5000 лв за представителни разходи в полза на пострадалите в Бисер. С тези пари са закупени гумени ботуши, топли шапки и ръкавици. 

осен Сираков от Кърджали е инициатор на кампания сред частните съдебни изпълнители от цялата страна. Колегията събира пари за стоки от първа необходимост и за изхранване на оцелелите селскостопански животни.

Всички лечебни заведения на територия на Пловдив започнаха да приемат помощи за пострадалите от наводнението в хасковското село Бисер, които ще бъдат разпределени чрез хасковския клон на Българския лекарски съюз.

Утре в кризисния щаб в Харманли ще пристигне пратка от скаутските организации в Търговище и Попово. Дарителска кампания започнаха Сдружение „Жените на Сандански“, общините Благоевград и Нова Загора. Трогателен е жестът на Дома за деца, лишени от родителски грижи в Дупница, който заедно с тамошната община изпрати одеяла, спално бельо и финансови средства. 

От турския град Бурса към границата вече пътува камион, натоварен с помощи за пострадалите в Бисер. Благородната инициатива е на общината.

Траурно събрание в Южна Осетия, организирано от Дружеството за приятелство с България , почете паметта на на загиналите при наводнението в хасковския край. Стойчо Стойчев, който живее в руския град Старий Оскол и е председател на българската общност, предлага на поне две семейства, останали без дом, двуетажната си обзаведена къща в село Бащино, община Опан в Старозагорска област.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
09.02.2012 16:40 16:40

ima greshka v zaglavieto
ne ebusra a e bursa

Анонимен
Анонимен
10.02.2012 10:12 10:12

трябва да се помага кой с каквото може това е трагедия браво на оществото

Back to top button