Регион

Цяло село изпрати загиналите от водната стихия

Село БисерПочти всички от близо 800-те жители на харманлийското село Бисер изпратиха днес в последния им път четирите жертви на водната стихия. Поклонението в местната църква „Св. Св. Кирил и Методий“ се забави с няколко часа , а специално за траурната церемония  пристигна премиерът Бойко Борисов.

Заедно с вицепремиера Цветан Цветанов и земеделския министър Мирослав Найденов той изказа съболезнования на близките на загиналите при наводнението в понеделник сутрин. Разходите по погребенията бяха поети от областната  администрация в Хасково. 

Борисов обеща, че пострадалото село ще бъде възстановено напълно като училището, църквата и моста ще бъдат ремонтирани.  До 20 милиона лева от „Програмата за развитие на селските райони“ могат да бъдат използвани за възстановяване на засегнатите от бедствието места.

Десетки световни лидери предложиха помощ на страната ни„, допълни премиерът. Той  посети и училището в Бисер, където се раздават помощите на пострадалите семейства. Вече започна изплащането на обезщетенията на собствениците на загинали животни. На място ще бъдат издадени и нови лични документи на тези, които са ги изгубили в стихията – стана ясно днес. 

Жителите на харманлийското село обаче продължават да са в шок от връхлетялата ги трагедия и все още не могат да се върнат към нормалния си начин на живот. За да им помогнат днес пристигнаха и двама психолози от Харманли. Издирването на  двамата съпрузи от Бисер, които изчезнаха при потопа в понеделник,  засега е без резултат въпреки усилията на спасителите.

Село Бисер Село Бисер
Село Бисер Село Бисер

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button