Регион

Наградиха трима хасковски военни за празника на Втора тунджанска бригада

Трима хасковски военнослужещи получиха грамоти и награди от кмета Станислав Дечев по повод празника на Втора тунджанска механизира бригада и 25 години от нейното създаване, съобщават от общината.

На тържествена церемония в Стара Загора градоначалникът награди старши лейтенант Тодор Петев, старши сержант Петко Атанасов и редник 2-ри клас Руска Радева за постигнати високи резултати в бойната подготовка.

Командирът на Втора тунджанска механизира бригада бригаден генерал Станимир Христов удостои Станислав Дечев с юбилейна грамота за приноса му за военната част и реплика на представителното знаме Бригадата. По време на тържествена церемония бяха повишени във войнски звания офицери и сержанти.

Гости на официалната церемония бяха още началникът на политическия кабинет на министъра на отбраната Добромир Тотев, областният управител на Стара Загора Ива Радева, съветникът на върховния главнокомандващ на въоръжените сили по военните въпроси генерал-лейтенант Любчо Тодоров, кметът на община Стара Загора Живко Тодоров, командирът на Сухопътните войски генерал-майор Деан Дешков, началникът на щаба на съвместно командване на силите флотилен адмирал Галин Манев, командири, командвали бригадата от 1998 г. до днес, командири на военни формирования, офицери от запаса и резерва.

ВоенниМолебен за здраве беше отслужен от отец Иван Генов от Старозагорската епархия.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button