Хасково

Общинските кметове да проверят язовирите и реките

Наводнение, илюстрацияБедственото положение в общините Харманли, Любимец и Свиленград е удължено със седмица и е в сила до следващата неделя включително.

Кметовете на Хасково и Харманли да извършат бърза експертиза и да организират наблюдение на общинските водоеми нареди днес областният управител Ирена Узунова. Вече се преглеждат речните корита извън населените места. Кранът на язовир Елена е ремонтиран и вода се изпуска контролирано, уточни пред Haskovo.info Узунова.

В село Иваново днес изпращат загиналата на разрушения мост жена, тялото на чийто съпруг все още се издирва. Не са открити и телата на отнесеното край Бориславци семейство.

В село Бисер продължават да пристигат и да се разпределят помощи. Кризисният щаб координира на място работата. Помощи под формата на храни, завивки и дюшеци замина и за село Лешниково.

Междувременно над 10 села в област Хасково са без вода. Храна се транспортира и до Васково и Оряхово.

В Динево започна описването на щетите от наводненията. В Свиленград спешно започна изграждането на нов път край скъсаната дига на Марица, за да може тя да бъде ремонтирана. Очаква се днес да бъде възстановен и мостът край село Иваново.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button