Хасково

Полицай съди видео оператор, иска му 5 000 лева

Съдебна палата - Хасково5 000 лева обезщетение за нанесена обида иска полицаят Валери Петков от видео оператора от телевизия „Аида“ Христо Тотев. Това стана ясно на първото заседание по делото, в което операторът е обвиняем.

Валери Петков и Христо Тотев са съседи и се познават от дълги години. Скандалът между тях се разиграл на 9 септември 2006 година. По време на Дните на Хасково Христо Тотев трябвало да заснеме Ретро парада пред общината. Тогава Валери Петков също бил на събитието. По думите на Тотев униформеният бил без шапка и за да не му създаде проблеми му казал „Куче, махни се от там!“.

Операторът използвал думата „куче“, тъй като това бил прякорът на полицая. Това днес в залата потвърдиха двама от свидетелите, които разказаха, че Валери Петков получил това прозвище когато бил в казармата, тъй като бил водач на кучета.

Полицаят обаче се афектирал и направил забележка на Христо Тотев с думите „Ицо, дръж се прилично, все пак си изпълнявам служебните задължения. В махалата можеш да ми говориш както си искаш“. В съдебната зала полицаят заяви, че е след това е бил напсуван от оператора. Христо Тотев от своя страна твърди, че има запис на случката, в който ясно се чува, че не е употребявал обидни думи по адрес на полицая.

Последвал опит за арест, но безуспешен, тъй като операторът се възпротивил. Той получил и няколко удара от униформения по краката и главата, което също било повод за скандала. 

„По-арогантно арестуване не съм виждал“, заяви в съда днес един от свидетелите на случката – директорът на ДКТ „Иван Димов“ Боил Банов. Делото продължава през април, когато трябва да бъдат разпитани тогавашният шеф на Общинска полиция Бранимир Митков и репортерът Деница Атанасова.

Делото за скандала между полицая и видео оператора влезе в съда 6 години след случилото се. Причината – няколко инстанции са отказали въобще да образуват дело, но Върховният съд е върнал делото за ново разглеждане.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
дрън дрън
дрън дрън
14.02.2012 3:47 3:47

Недоразумението „тотев’ псува всички и всикчко както му скимне и само присъствието на други жени го се спасявало от това което му се полага ………….

Back to top button