Хасково

1 200 хасковлии обявиха доходите си в НАП

НАП - Хасково1 200 хасковлии са обявили до днес доходите си, получени през предходната година, подавайки декларации в офиса на НАП в Хасково. 206 от тях  са го направили по интернет с електронен подпис. Останалите са дошли на място в администрацията.

Подадени са и 763 годишни декларации от фирми за облагане с корпоративен данък. Болшинството от тях са пуснати по електронен път. Използването на интернет дава право на отстъпки от дължимия данък, като за физическите лица преференцията е 5% от сумата, а за юридическите – 1%, но не повече от 1 000 лева. НАП напомня обаче, че за да се ползва отстъпката, трябва лицето да е правило авансови вноски през миналата година.

С 15 на сто се облагат доходите от стопанска дейност на едноличните търговци,  получени през 2011 година, припомнят още от приходната агенция. В същото време за доходите, подлежащи на облагане с данък върху общата годишна данъчна основа, всички физически лица заплащат 10% данък. 

Едноличните търговци, които през миналата година не са осъществявали стопанска дейност, не са задължени да подават декларация през 2012 година. 

Формулярите по Закона за корпоративно подоходно облагане тази година се подават до 2 април, а тези за данъци върху доходите на физически лица до 2 май. В същите срокове трябва да бъдат платени и декларираните данъци за довнасяне.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button