Регион

Правят хоспис в Ивайловград, искат съдействието на здравния министър

ИвайловградДа заработи хоспис в Ивайловград иска в писмо до министъра на здравеопазването Стефан Константинов кметът на града Диана Овчарова. Идеята е здравното заведение ще се помещава в ремонтирания и напълно обновен трети етаж на бившата Специализирана болница за активно лечение.

На територията на общината функционират две социални заведения с делегирана държавна дейност, които предоставят социални услуги. Това са Дома за стари хора и Дневния център за деца с увреждания.

Необходимостта от специални грижи за възрастните хора, както и от специализирана и качествена здравна грижа за болни хора непрекъснато расте, се посочва в писмото до министъра. Това налага прилагането на спешни мерки за задоволяване на тези потребности чрез изграждането на институции, които да предоставят социални и палеативни грижи – различни видове терапия, социално консултиране, здравна профилактика и консултации, рехабилитация и физиотерапия, професионални, комплексни и специализирани грижи за болни хора, мотивира искането си Диана Овчарова.

Междувременно от вчера е възстановена работата на рехабилитационния кабинет в Ивайловград, който се намира в сградата на болницата на първия етаж.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button