Регион

Ремонтират 3 църкви в тополовградско

Тополовград, илюстрацияДържавния фонд „Земеделие“ отпусна средства от Програмата за развитие на селските райони за ремонт на 3 православни храма в община Тополовград. Субсидията цели опазването на културното наследство.

С тези пари ще бъде обновена църквата „Св. Димитър“ в село Устрем, въздигната през 1921 г. На същото място през 1857 г. е била построена църква, опожарена през 1913 г. Жителите на селото са известни като едни от най ревностните православни християни в района. През последните години 12 младежи от Устрем са завършили Духовна семинария.

Името на светеца Великомъченик Димитър Солунски носи и 163 годишният храм в село Княжево, който сега ще бъде ремонтиран. Финансова подкрепа получава и строената преди Освобождението църква “ Св. Георги“ в Хлябово.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button