Хасково

Правят два центъра за настаняване от семеен тип в Хасково

Деца, илюстрацияДва центъра за настаняване от семеен тип ще заработят в Хасково през 2014 година. Те ще бъдат построени в кв. „Република“ и в тях ще могат да бъдат настанени по 14 души.

Това са децата и младежите с увреждания, които в момента са в Домове за деца с умствено изоставане и физически увреждания и Домовете за медико-социални грижи. 

Проектът е на стойност 1 милион и половина и се финансира по ОП “Регионално развитие“. Строително-монтажните дейности предвиждат изграждане на две двуетажни сгради. Към тях са предвидени прилежащи терени, които ще се ползват от децата за игри и почивка на открито. Предвидени са паркоместа, зелени площи, дворни пространства, алеи, кътовете за отдих и игра. Пред входовете на двете сгради са предвидени площадки и рампи за инвалиди. 

Центровете ще бъдат оборудвани и обзаведени съгласно стандартните изисквания за функционалност, хигиена и безопасност, гарантиране личното пространство на обитателите и осигуряване на  домашна атмосфера и уют, допълват от общината..

По данни на Агенцията по закрила на детето около 40 хасковски деца с увреждания са разпръснати по институции в цялата страна. Целта е по-голямата част от тях да бъдат приютени в двата центъра в Хасково.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button