Хасково

Министър обеща 80 млн за възстановяването на засегнати общини

Томислав ДончевДо 80 милиона лева от Програмата за развитие на селските райони могат да бъдат осигурени за възстановяване на публичната общинска собственост в районите на наводненията в Хасковска област. Това заяви министърът по европейските фондове Томислав Дончев, който днес се срещна с част от кметовете в региона.

За съжаление проектната готовност на общините е ниска, но държавата ще се опита да помогне за изготвянето на техническата документация, допълни Дончев. Той е дал срок от 1 седмица на кметовете да подготвят проекти, с които да кандидатстват за финансиране.

За да може възстановяването и строителните дейности да започнат още тази година, процедурите при одобряване на финансиране ще бъдат опростени, каза още министърът. С парите по програмата ще бъдат възстановявани общински сгради, пътища, мостове и част от речните корита.

Пари за язовирите и разрушената частна собственост ще се търсят от други източници.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button