Хасково

354 получиха еднократни помощи след наводненията

Тотю Младенов354 лица от засегнатите от наводненията райони са подпомогнати от Социалните с еднократна помощ от 325 лева на обща стойност 115 000 лева. Това съобщи днес министърът на труда и социалната политика Тотю Младенов.

137 са получили помощ в село Бисер, 17 – в съседното Лешниково. 95 са подпомогнатите в Свиленград, 50 – в Любимец. Още 49 души от Гълъбово  и Раднево са получили по 325 лева.

80 000 лева са изплатени на роднините на 8-те загинали в селата Бисер и Иваново. Предстои по 10 000 лева да получат и близките  на семейство Бойчеви, които бяха отнесени от водата край село Бориславци, и роднините на загиналия мъж от село Лешниково.

Над 4000 пакета с дрехи, завивки и обувки са разпределили социалните през последните две седмици. Областна администрация – Хасково е осигурила безплатна правна помощ на близките на загиналото семейство Бойчеви, за да могат съпрузите да бъдат обявени за изчезнали от съда. Телата на двамата все още не са открити.

По-късно днес предстоят срещи с инициативния комитет на пострадалите от наводнението в Харманли. Агенция по заетостта ще разясни на собствениците на фирми възможностите за кандидатстване по различни програми с цел да бъдат запазени работните места в тях. 

Междувременно комисията, която прави оглед на водните басейни в Хасковска област, е установила проблеми с язовира в село Стамболийски. Специалистите са препоръчали той да бъде изпразнен до минимално ниво. Изпускателя на съоръжението обаче работи, така че опасност за хората няма, успокои областният управител Ирена Узунова.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Светла
Светла
21.02.2012 11:53 11:53

а Динево кучета го яли!!!

auuuuuuuuuu
auuuuuuuuuu
21.02.2012 16:12 16:12

e*ati ciganskoto selo kmetaim e mango te kradaha ta se zabraviha i pomoshi iskat.

Back to top button