Хасково

Миглена Тянкова стана председател на Окръжен съд – Хасково

Миглена ТянковаВисшият съдебен съвет избра Миглена Тянкова за председател на Окръжен съд – Хасково, съобщиха за Haskovo.info от пресцентъра на съвета.
Тянкова е получила гласовете на 16 от около двайсетината присъстващи висши магистрати на днешното заседанието.

Юридическото си образование Миглена Тянкова е завършила в ПУ „Паисий Хилендарски“ – Пловдив. От юли 1998 г. до ноември 1999 година е работила като юрисконсулт в община Хасково. Веднага след това е назначена на длъжността „съдия“  в Районен съд -Хасково. 

От октомври 2004 г. е председател на Районен съд – Хасково. След днешното заседание на ВСС и избора на Тянкова се очаква в срок да бъде обявен нов конкурс за ръководител на Районния съд.

Haskovo.info припомня, че изборът на административен ръководител на Хасковския окръжен съд трябваше да бъде осъществен още през октомври, когато за мястото се кандидатираха Миглена Тянкова и тогавашният председател на съда Росен Русев. Висшият съдебен съвет обаче отложи избора заради проверката на Върховната касационна прокуратура срещу Русев за злоупотреби със служебното положение. Той бе  отстранен от длъжност, а за временно изпълняващ длъжността председател на Окръжен съд – Хасково бе избрана Господинка Пейчева. През декември Росен Русев почина след сърдечно-съдов проблем.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

4 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Реалист
Реалист
23.02.2012 14:38 14:38

В тази държава все още има трезвомислещи хора, които не взеха предвид подлите опити на недоносени ченгета да окепазят един професионалист!“Чаршафената афера“ бе падението на падналите.Сега като се върне и Окръжният прок*рор какво ще кажат „кукловодите“, а?Господ гледа, пък е и казал – „Мне отмщение и аз воздам“.Дотогава гледайте да се поправите!Успех на новия Председател – нека гледа само правдата и закона и никой не може да я уязви!

МАЬОРА
МАЬОРА
23.02.2012 17:33 17:33

Мигленче,честито бъди здрава и професионалист до мозъка на костите си.Дерзай.

МАЬОРА
МАЬОРА
23.02.2012 17:39 17:39

Хайде Ванко,заемай си и ти стола моето момче,време е…

Анонимен
Анонимен
06.03.2012 20:10 20:10

koito moje go moje tazi tiankova mnogo e opravna s majete

Back to top button