Хасково

Разследват служител на пощата за злоупотреби

Съдебна палата - ХасковоКасиерка на бившето гише на Пощенска банка в Хасково е разследвана за злоупотреби, научи Haskovo.info.

Информацията бе потвърдена от изпълнителния директор на Регионално управление „Български пощи“ в Пловдив Румен Танев.

Сигнал за съмнение за злоупотреби е подала колежка на обвинената. Тя уведомила ръководството за това, че касиерката върши работа, която не влиза в преките й служебни задължения. В централна поща започнали вътрешно разследване като помолили за съдействие полицията, потвърди и директорът на Областната дирекция на МВР комисар Петьо Петров.

„Съмнението ни е, че въпросната служителка извършва нерегламентирани услуги на граждани, но не от името на пощата. Нямаме притеснения, че тя е злоупотребила с наши клиенти или с наши пари“, коментира с недомлъвки Румен Танев.

Пред Haskovo.info касиерката обясни, че до преди половин година е обслужвала гишето на Пощенска банка и е имала клиенти, които са й се доверявали. Оставяли й пари, които тя да внася по влоговете им. След като пощата прекратила взаимоотношенията си с финансовата институция, касиерката останала да работи на същото гише, а клиентите продължавали да й оставят пари, които тя да внася по влоговете им.

Касиерката обаче злоупотребила с доверието им. След като се разчуло, че срещу нея тече проверка, клиентите проверили дали техните пари са внесени, но се оказало, че не е така. Разстроената заради скандала касиерка обясни пред Haskovo.info, че парите са налични и всеки, който й е дал определена сума, ще си я получи обратно. За колко точно пари обаче става въпрос тя не уточни. Не отговори и на въпроса ни защо ги е вземала щом вече не обслужва гишето на Пощенска банка и следователно няма право да внася сумите по влоговете на клиентите.

Районна прокуратура – Хасково e започнала проверка по случая.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

8 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
sss
sss
23.02.2012 14:52 14:52

chudite sa veche kva glupost da napishete jalkari

Анонимен
Анонимен
23.02.2012 23:20 23:20

Много клюкарско написана новина. Придържайте се към журналистическия стил, нищо че ви е трудно понятен. Все пак е полезно да се знае за такива злоупотре*и.

saban
saban
24.02.2012 8:22 8:22

nie kato klienti na poshtenska banka jelaeme prestipni4kata da bide sidena na dojivoten zatvor.

nqkoi
nqkoi
24.02.2012 8:25 8:25

абе идиот.. какъв ти е проблема жената нее на работа парите ти са налични тъп турчин тъкъв само знаете да се заяждате, да ти се връща в такъв случай

gg
gg
24.02.2012 13:25 13:25

moji li da si takav bokluk hora sme predi vsichko

kestel
kestel
25.02.2012 17:34 17:34

тоя не може да напише “здравейте“,а тръгнал на съдия да се прави…ахмак,кой знае колко шалвари е подпалил и той

kestel
kestel
25.02.2012 17:35 17:35

не забравяйте,че сме хора…нали жената ще си върне всичко,какъв е дерта

АЗ
АЗ
27.02.2012 14:42 14:42

Вие сте ненормалници…..тези дето много знаете, дано и ваще пари искарани с толкопва труд идат на вятъра да ви питам тогава така ли ще ви знаят кирливите усти!!!

Back to top button