Хасково

Няма случаи на чревни инфекции в наводнените райони – засега

Село БисерВ наводнените райони в областта съществува все още опасност от чревни инспекции и хепатит А, съобщи директорът на „Надзор на заразните болести“ към Регионалната здравна инспекция д-р Снежана Иванова.

Засега обаче няма нито един случай на чревна инфекция от тези райони, а за хепатит все още е рано да се говори, защото инкубационният период при него е по- дълъг. Всеки ден РЗИ получава актуална информация за обстановката от личните лекари и от Инфекциозно отделение на МБАЛ- Хасково.

Над 39 000 таблетки дезинфектант за повърхности и домакински съдове са раздадени из засегнатите от наводненията населени места. Всяка от тях се разтваря в 10 литра вода. 28 800 са раздадените таблетки в с. Бисер, 9 600 в Свиленград и 800 в с. Лешниково. 

Навсякъде е раздаден и дезинфектант за ръце. Доколко обаче те ще бъдат ефикасни зависи и от това дали и как хората ги използват, уточни д-р Иванова.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Галя Панайотова
Галя Панайотова
24.02.2012 18:32 18:32

Днес видях, че е започнала една кампания за превенция на Хепатит. Ако някой се интересува може да погледне на http://www.bezhepatit.com/

Back to top button