Хасково

Хасковски данъчни измъкнаха 57 милиона допълнително

НАП Хасково57 милиона лева допълнителни данъци и осигуровки са разкрили хасковските ревизори през миналата 2011 година, съобщават от НАП. Сумите са излезли „наяве“ при 376 ревизии, извършени от инспекторите в областите Пловдив, Пазарджик, Стара Загора, Смолян и Кърджали.

363 от ревизиите са констатирали неначислени задължения към бюджета, като в 270 от случаите става дума за суми над 10 000 лева. Най-големи са разкритията по Закона за ДДС – 47,5 милиона лева. Следват тези по Закона за корпоративното подоходно облагане – малко над 4,5 милиона лева и по Закона за данъка върху доходите на физически лица – близо 3 милиона лева. 184 000 лева са допълнително начислените „скрити“ осигуровки.

Най-големите суми от скрити данъци са в секторите „търговия на едро“ и „строителство“. В първия бранш 69 ревизии са открили близо 26 милиона лева неначислени данъци и осигуровки. Във втория  – 44 ревизии са установили почти 6 милиона лева допълнителни задължения.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
ааааааааа
ааааааааа
27.02.2012 19:15 19:15

Ама че заглавие-„измъкнаха“!!!Още малко и ще започнат да влизат с автомати в къщите ни.На това ли разчита Дянков за да напълни хазната?Подгонили са бедния българин като башибозук.А циганите никой не ги закача!Къщите им даже са незаконни,да не говорим за данъци!Ама давай българина да му вземем душата.Измъкнаха,ама че заглавие!!!Това ли е днешна България!?По добре да бяхме си останали под турско.И ако някой бедняк няма пари,нека да идат да му вземат детето и до го продадат за да може да си плати данъците.Това е идея.Действайте и ще измъкнете още повече парички за да си раздавате бонуси!!!

Back to top button