Хасково

Хасковлии масово купуват 10 мартенички за левче

Мартеници10 мартенички за ръка за един лев са най-продавани два дни преди Баба Марта, установи проверка на Haskovo.info на традиционния базар в центъра на града. Няма маса, на която този вид да не се предлага.

Виолета Начева от три години се занимава с изработка и продажба на мартеници. По нейни наблюдения всяка година хората търсят най-много мартенички за ръка, детските мартенички, както и традиционните Пижо и Пенда. Единственото, което се променя, са актуалните за годината анимационни герои на мартеничките за деца.

МартенициСред ръчно изработените най-скъпи са големи Пижо и Пенда за 8 лв. Предлагат се и форми на подкови за късмет в червено и бяло, разнообразни животни и дори мартенички, плетени на една кука. Според други търговци хасковлии търсят най-вече евтиното. Обясняват си това с кризата.

17-годишната Диана купи днес мартенци за своите близки, за приятелите си, не забрави и своите учители. Тя заложи предимно на традиционните гривни за ръка.

12-годишните Кадер и Александра също предвидливо още от днес се подготвиха за празника. Те не са забравили мама и татко, съучениците си и учителите. Те също предпочитат мартеничките за ръка като по- удобни, украсени със сърчица и изписани имена на тях. Смятат, че вече са големи и не искат мартенички с анимационни герои. За учителите бяха предвидили традиционните Пижо и Пенда.

 

Мартеници

Диана

Мартеници

Кадер и Александра

Мартеници Мартеници

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button