Хасково

Ученици пресъздадоха Априлското въстание и Руско-турската война

ОУ Климент ОхридскиУченици от хасковското ОУ „Св. Климент Охридски“ отбелязаха 3-ти март в аванс с представление на сцената на Младежки център.

Организатор на представителното занятие е клуб „Млад журналист“ с ръководител Даниела Стоянова по проект „Успех“ на образователното министерство – „Как да направим училището по-привлекателно“. Представлението е подготвено и от още два клуба към училището – Студио „Дигитални способности“ с ръководител Ели Обренова и „Емпатия“ с ръководител Ана Латунова.

Представлението започна със стихотворението „Отечество любезно“ на Иван Вазов. Седмокласниците пресъздадоха чрез слово Априлското въстание и Руско-турската освободителна война. Не пропуснаха емблематичната битка на връх Шипка.

ОУ Климент ОхридскиДецата описаха влизането на руските войски в София и Пловдив. Специално внимание бе отделено на датата 19-ти януари 1878 г. – освобождението на Хасково.

Учениците представиха спомените за това събитие на неговия съвременник Георги Стоилов.

Думите на децата на сцената за събитията от Априлското въстание и Руско-турската война бяха подкрепени и с презентация. На финала на представлението цялата зала на крака изслуша химна на България.   

От ВМРО бяха подготвили за децата 100 патриотични буквара.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button