Хасково

В 4 села в Хасковско водата не става за пиене

ЧешмаЧетири населени места в област Хасково все още не могат да използват водата от чешмите за пиене. Това са харманлийските села Дрипчево, Черепово, Изворово и Браница.

Първите проби взети от там за качеството на водата са дали добри резултати, но за да бъде обявена живителната течност за годна за пиене, трябва да има двукратни последователни проби, които да отговарят на изискванията на Наредбата за качеството на водата.

В началото на следващата седмица водата отново ще бъде изследвана и ако показателите й са в норма, проблемът с питейната вода на жителите на четирите харманлийски села ще бъде решен, уточниха от ВиК – Хасково.

Междувременно от вчера екипите на ВиК – Хасково продължават да отстраняват възникнала авария на главния водопровод, захранващ Хасково. 

Пуснали сме вода, обаче от друго място, за да не създаваме неудобство на абонатите. Единици ще са тези, които може да останат без вода“, коментира пред Haskovo.info началникът на район Хасково инж. Иванко Милушев.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

3 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
02.03.2012 9:43 9:43

И в град Хасково не става за пиене

HelloHieno
HelloHieno
02.03.2012 11:36 11:36

Ami 4 dali ne sa 40 i v Aleksandrovo ne stava za ni6o!

минаващ
минаващ
04.03.2012 5:25 5:25

Главният водопровод нали неотдавна го пуснаха в експлоатация?Много бързо аварира!ВиК да не го е правил с подръчни материали?!

Back to top button