Хасково

Хасковското мюфтийство представя нови документи за собствеността на Ески джамия

Ески джамияОкръжният съд в Стара Загора е удължил с две седмици срока, в който хасковското мюфтийство трябва да набави нужните документи към исковата си молба, с която претендира, че е собственик на Ески джамия в Стара Загора.

Исковата молба е оставена без движение заради непълнотата на документацията, приложена към нея, съобщиха от тамошния Окръжен съд.

Сред представените документи към исковата молба е и акт за собственост на Ески джамия от 24 март 1911 г.

Претенциите си за собственост на Ески джамия хасковското мюфтийство предяви в края на миналата година. Тогава мюсюлманските духовници подадоха искова молба в Районния съд на Стара Загора.

Преди месец турският министър на културата Ертугрул Гюнай поздрави министър Рашидов за успешното осъществяване на проекта „Ески Джамия” в Стара Загора с европейско финансиране и превръщането ѝ в Музей на религиите.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button