Хасково

Масларова иска 1000 работници в наводнените райони

ПресконференциятаДепутатът от Коалиция за България Емилия Масларова ще предложи на министъра на труда и социалната политика да бъдат изпратени около 1000 души работна ръка в засегнатите от наводненията райони в Хасковска област. 

„Още утре ще разгледам Националния план по заетостта и ще изляза с конкретно предложение“, заяви тя.

В село Бисер вчера са взети проби от почвата, информира председателят на Съвета по земеделие на БСП Светла Бъчварова. Тя не отрече, че е възможно да има наносни почви, които да са замърсили земята. Именно затова вземането на пробите е било наложително. Изследването на земята е възложено от Института по почвознание „Н. Пушкаров“ към Селскостопанската академия.

Пред медиите Масларова изнесе информация за две масови уволнения в областта. Единият касае митница Свиленград, където са били прекратени трудовите взаимоотношения на 19 митничари и се подготвяло уволнението на още 25. 19-те служители на митницата са били възстановени от съда, изплатени са им обезщетения и сега отново са с връчени предизвестия. „Кой ги плаща тези пари“, попита риторично Масларова. 

Тя е била сигнализирана и за масовите уволнения в община Ивайловград. Масларова разпространи декларация от Общинските съветници от листата на Коалиция „Общинска левица“ и ДПС, в която те твърдят, че са свидетели на безпрецедентни масови уволнения в общинската администрация. Прекратени са трудовите взаимоотношения на 17 общински служители.

„В условия на икономическа криза и пестене на всеки общински лев кметът на общината Диана Овчарова с лека ръка предлага споразумение на „нарочените“ служители за парично обезщетение в името на изпълнение на политическа поръчка„, се казва в декларацията. Обезщетението е в размер на 4 работни заплати или това са общо 40 000 лева, каза Масларова.

Народният представител изрази съчувствието си към младите кандидат – министри. „Не е проблем този или онзи министър в това правителство, проблемът е политиката или по-скоро липсата на такава, липсата на възгледи“, коментира Емилия Масларова. „Тези млади хора няма да натрупат опита, а негатив. Ще дойде ден, в който това правителство ще предлага министерски постове, но никой няма да ги иска“, заключи депутатът от Коалиция за България.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
marcho
marcho
20.03.2012 20:27 20:27

Тази другарка да върне първо откраднатите милиони, преди да се изказва като общественик. Да пропомня че пътува в птрва класа самолет за 18 000 евро – пари на данъкоплатеца…

Анонимен
Анонимен
21.03.2012 9:21 9:21

Тая още ли е на свобода…

Back to top button