Регион

Ученици разказват истории за семейните и културни традиции

УченицитеБогатството на семейните и културни традиции разкриха през родители, баби и дядовци, братя и сестри ученици от групата по социална психология към ПМГ „Иван Вазов“.

Участниците в инициативата развълнуваха публиката със своите семейни истории. Силвия от 9г клас разказа за празнуването на Коледа в християнското семейство, а Алекс от 9а клас за празнуването на Лунната Нова година на своето семейство с източни културни традиции. 

Силната връзка между прародители и внуци присъства в разказите на Мария-Йоанна от 9г клас и Ивайло от 10а клас.

Изтъкнатият учител по химия Тодор Бакалов е завещал на своята внучка положителното отношение към природните науки и училището, за чийто възход сам е работил през целия си живот, а тънкото чувство за хумор  на Ивайло явно е наследено от неговата баба, под чиято грижи е израснал. 

Близкото общуване на семейството с природата е възпитало у Велислава от 9г клас обич към животни и растения, а своята преданост и привързаност към братя и сестри демонстрираха Теодора от 9а и Симона  от 9г клас.

По-големите ученици Симеон от 11г клас и Бояна от 11в клас представиха задълбочен поглед към родовата история и отношенията родители-деца.

Ръководителят на групата Румяна Лозева запозна участниците с данни от демографски и социални проучвания за състоянието на съвременното българско семейство.

Учениците Учениците

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button