Хасково

Ротари занесе балатум за 12 от най-засегнатите къщи в Динево

Дарението12 от най-засегнатите от наводненията къщи в хасковското село Динево получиха като дарение нов балатум. Помощта е от Ротари клуб „Хасково“ и бе донесена от Анушка Вальова и Маргарита Маркова.

Балатумът е около 230 квадратни метра и би трябвало да стигне хората да покрият по две стаи в къщите си, обясниха дарителите. Това е вторият път, в който те помагат в селото. Седмица след наводнението в началото на февруари са докарали и 5 тона дърва за огрев.

ДарениетоПърва балатум получи баба Янка, която живее в самото начало на Динево. Жената още се чуди кога ще изсъхне къщата й и дали ще става за живеене, така че използването на дарението ще почака. Баба Янка, съпругът й и сина й сега временно са настанени при свои съселяни. 

От 1975 година живеем в тази къща и това е петото ни наводнение, но чак такова никога не е имало, сподели през сълзи възрастната жена. Този път нивото на водата стигало над метър вътре в стаите.

Къщата е строена в далечната 1922 година и обитателите й се притесняват, че водата може да е увредила постройката и тя да е негодна за обитаване, въпреки че не е срутена. Паднали са обаче стени на стопанските постройки в двора.

Дарението Дарението

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button