Хасково

Камъчета и пръст текат от чешмите на ул. „Бистрица“ 3, ВиК взема проби

Камъчета във водатаОт две седмици от чешмите на живеещите в кооперацията на ул. „Бистрица“ №3 в Хасково текат малки камъчета и пръст, жалва се пред Haskovo.info Пенка Кабова. Тя разказа, че никога не са имали оплаквания от водата. Проблемът започнал в средата на март, след изместването на магистралния водопровод подаващ вода към южните резервоари на град Хасково. „Тогава останахме без вода 48 часа„, спомня си Кабова.

В началото на миналата седмица тя и съседите й подават сигнал във ВиК. От там обещали да изпратят екип в петък, след това отложили посещението за събота, но и тогава не дошли. Тази сутрин от водното дружество им се обадили и обяснили, че ще посетят адреса днес и ще поставят филтри, които да спират боклуците.

Камъчета във водата

Семейството поставило марля, която да филтрира водата към пералнята

На съседите на Пенка Кабова частта била монтирана. У тях обаче се оказало, че е необходим муфа, която собственичката трябва да купи. „Отказах да го направя. Не защото не мога да купя частта, която струва около 1 лев, а защото смятам, че неоснователно плащаме по 3 лева за кубик вода, а срещу това получавам камъчета във водата“, коментира Кабова.

В крайна сметка служителите на ВиК отишли, купили въпросната муфа и се върнали. Единият от екипа посрещнал Пенка Кабова с думите „До къде стигнахме от собствения си джоб да ви купуваме части„. След като разбра, че в дома на жената има представители на медии, въпросният служител се качи в колата на ВиК и повече не излезе, а колегите му коментираха, че е по-добре това да не се знае.

В крайна сметка след седмица чакане Пенка Кабова има монтиран филтър, който бил с резерва. Служителите на ВиК обясниха на хасковлийката, че когато налягането в жилището й спадне трябва да отвори капачето на филтъра и да го почисти.

Камъчета във водата „Това е вътрешна инсталация и задължение на собствениците е сами да си купуват частта. Навремето, когато са се изграждали водомерните възли задължително за сметка на собственика се е слагал филтър“, коментира началникът на район Хасково към ВиК инж. Иванко Милушев. Той уточни, че инсталацията в жилището на Пенка Кабова е много стара и такъв филтър няма инсталиран. 

Загадка обаче остава защо има камъчета и песъчинки във водата. Служителите на ВиК са проверили съседните къщи, но там се оказало, че проблем няма. „Затова сме взели проби от водата, която тече от чешмите на потърпевшите. Резултатите ще покажат какво е качеството й, дали някъде има някой със собствен водоизточник, който смесва водата от него с нашата„, уточни инж. Милушев. 

„Има такива хора, които неправомерно си правят кладенец, слагат помпа и вкарват водата от водоизточника във вътрешната инсталация. Може пък да се окаже, че тръбите на кооперацията са много стари„, допълни още началникът на район Хасково към Вик. Резултатите от изследването ще станат ясни утре следобед.

Камъчета във водата Камъчета във водата

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

3 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
27.03.2012 8:32 8:32

Помашка си работа,имало представители на медии и какво от това?Там ли трябва да е този водомер,къде му е пломбата?В крайна сметка,в крайна сметка много крайни сметки и накрая,като не иска да си плаща материалите да стои без филтър,или да си хване водомайстор на частно нали уж е вътрешна инсталация а???

гост
гост
27.03.2012 10:45 10:45

Ето за това сме на това положение заради такива боклуци като тебе.Мишките си мълчат и народа страда.Евала на семейството,което е предприело тези мерки.Естествено,че няма да си купи материалите.Да си ги купуват ВиК.Прави са хората,в крайна сметка плащаме 3.00 лв.за кубик.
А,и да кажа само че пломбата на водомера се вижда,че е свалена заради поставянето на филтъра.А водомера няма да определят малоумници като тебе каде да си ги поставят пак ВиК.

ДЦ
ДЦ
27.03.2012 13:05 13:05

КРАЙНО ВРЕМЕ Е ВиК ДА НАПРАВИ КАТО ЕНЕРГОТО ДА СИ КУПУ СОБСТВЕНИ ВОДОМЕРНИ ТАБЛА И ДА ГИ МОНТИРА ИЗВЪН ДВОРА И ДА МОНТИРА ВЪТРЕ КАКВОТО СИ ЩЕ И НА КАКВАТО СИ ИСКА ЦЕНА.
А НА НАС ДА ПРОДАВА ВОДА И ТО ЧИСТА ВСЕ ПАК НАЙ СКЪПАТА Е В БЪЛГАРИЯ ДЕ.

Back to top button