Хасково

Поставиха клапа на бебе с хидроцефалия в МБАЛ – Хасково

д-р Румен ФилиповПървата операция в новооткритата неврохирургия към МБАЛ – Хасково вече е факт. Началникът на отделението д-р Румен Христов е оперирал миналата седмица 20-дневно бебе от Дом майка и дете с хидроцефалия.

„Поставихме клапа за обременяване на мозъчното налягане“, обясни д-р Филипов. Бебето е добре. Предстои до края на седмицата да му бъдат махнати конците.

Неврохирургичното отделение заработи в областната болница от началото на месеца. В него работят двама специалисти. В най – скоро време се очаква към екипа да се присъединят още двама техни колеги.

д-р Румен Филипов

Д-р Румен Филипов презентира свои операции

Ще изпълняваме 90% от неврохирургичната активност“, обясни д-р Христов. Това ще стане възможно обаче след като бъдат закупени енгинограф и ядрено-магнитен резонанс.

Както Haskovo.info писа д-р Румен Филипов е работил и специализирал неврохирургия в Александровска болница. Името му нашумя скандално преди две години, когато той и колегата му д-р Димитър Добрев  от Военноморска болница във Варна бяха задържани от военна полиция за измами.

След приключване на работното време в кабинета на д-р Добрев бяха открити 5 хиляди лева, а на д-р Филипов – 1 600 лева. Две години по-късно все още разследването не е доказало, че става въпрос за подкуп. „След толкова време човек не може да не си даде сметка защо и как е организирано всичко това„, коментира днес пред журналисти д-р Филипов. 

Към днешна дата специалистът извършва операции в 7 града в България, сред които София, Бургас, Стара Загора и Велико Търново.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button