Регион

Кризисен център вече и в Димитровград

Антония Филева, архивПроектът на община Димитровград за изграждане на Кризисен център за лица, пострадали от домашно насилие или станали жертви на насилие е одобрен. Предложението на администрацията е след първите 25 проекта, получили зелена светлина от програма „Красива България“.

Общата стойност на проекта е 284 077 лв. Финансирането от Министерството на труда и социалната политика е в размер на 198 854 лв., а съфинансирането от общината – 85 223 лв.

Проектът за Кризисния център бе внесен от общинския съветник Антония Филева от коалиция „Да за Димитровград“ на последната за миналата година сесия на Общинския съвет.

 По проект институцията ще се помещава в бившата „Марбас“ болница и ще обслужва пострадали от домашно насилие не само на територията на община Димитровград, а ще обхване и цялата област. 

Досега в България съществуват само три такива центъра – в Силистра, Варна и Перник, чийто капацитет е около 50 души.
Със създаването на Кризисния център ще се разшири кръга от социални услуги в общината и ще се спомогне за намаляне на случаите на насилие.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button