Хасково

Иван Петров спечели състезанието Spelling Bee

Състезанието в СОУ Паисий ХилендарскиПетокласникът Иван Петров Петров се класира на първо място в училищното Spelling Bee състезание на СОУ „Св. Паисий Хилендарски“ – Хасково. В надпреварата участваха 26 деца, които се състезаваха в 13 кръга.

Целта на състезанието е да повиши знанието и запали любовта на учениците към английския език, като се учи по забавен и нетрадиционен начин, обясниха от школото.

За титлата Spelling Bee шампион на България за 2012 година в трите етапа на състезанието ще се състезават над 4500 ученика на възраст между 9-14 години от 200 училища от цялата страна. Първият – училищен етап – приключва днес. За него участниците научиха правописа на над 400 думи на английски език.

Победителят от хасковското училище Иван Петров ще продължи в надпреварата във втория етап За него участниците ще се готвят по нов, увеличен и усложнен списък с думи, като само двама от всеки регион ще се класират за финала на състезанието, който ще бъде на 12 май в София. Победител ще стане само един.

Spelling Bee е традиционно американско състезание, в което състезателите спелуват (от англ. spelling)- произнасят буква по буква различни думи на английски език. Състезанието се провежда за първи път в САЩ през 1925 г. Интересът към него нараства с всяка изминала година. През 2011 г. над 11 милиона американски ученици са взели участие. Освен в САЩ състезания по правопис се провеждат и в много други страни по света.  

В България състезането се проведе за първи път през 2011 г. по идея на доброволци от Корпус на мира. В първото национално състезание Spelling Bee взеха участие над 1000 ученика от 60 училища в 50 населени места в страната. Победител и първи Spelling Bee шампион стана тринадесетгодишният Александър Емил Александров от СОУ „Д-р Петър Берон“ – Костинброд. Голямата награда му беше връчена от американския посланик Н.П. Джеймс Уорлик.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button