Любопитно

Народни песни и танци на тъмно до Статуята на Богородица

Часът на Земята в ХасковоС народни песни и хора Хасково отбеляза „Часът на Земята“. Градът участва в екологичната инициатива за четвърта поредна година с гасене на осветлението на най-голямата в света статуя на Св. Богородица.

Светлините на монумента на Девата с младенеца изгаснаха в 20:30 часа. Малко преди това и веднага след гасенето малката народна певица Джани изпълни няколко песни, а танцьорите от ансамбъл „Хасково“ танцуваха хора. В тъмнината няколко хасковлии също се включиха в танците, но интересът от хората беше слаб.

Часът на Земята в ХасковоОсвен Хасково, в „Часът на Земята“ се включи и Димитровград. Там бе изгасено осветлението на няколко обществени сгради, на пл. и бул. „България“.

Тази година мотото на „Часът на Земята“ е „Аз правя, ти действаш“. Целта е да покажем, че всеки е в състояние да промени света, в който живеем. Кампанията стартира в Сидни, Австралия, а днес е  една от най-сериозните световни инициативи за насочване на общественото внимание към проблема с климатичните промени.

 Часът на Земята в Хасково  Часът на Земята в Хасково
   

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
31.03.2012 22:02 22:02

Abe kade e Pilev?

Back to top button