Хасково

В двора на Дървото засадиха 15 дръвчета за Седмицата на гората

Засаждането на дръвчетата15 дръвчета – червен дъб и явор бяха засадени днес в двора на Професионалната гимназия по дървообработване и строителство в Хасково. Поводът бе Седмицата на гората, която стартира днес и ще продължи до 8 април. Тази година инициативата преминава под мотото „Гората за децата“.

Седмицата на гората е най-стария обществен празник в България. Още след след освобождението е основана първата горска структура и започва създаването на нови гори в България като в Хасковски регион те са  стотици хиляди декари, разказа председател на методическото обединение по горско и ловно стопанство в гимназията Николай Попов.

ПГДС „Цар Иван Асен ІІ“ е единственото училище в областта, което подготвя кадри по горско стопанство и мебелното производство и като такава е създала традиции в полагането на грижи за озеленяването на района. Затова всяка година на този ден в двора на гимназията се засаждат дръвчета.

Засаждането на дръвчетата Засаждането на дръвчетата

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button