Хасково

По 1 000 лв стипендия за трима гимназисти в Хасковско

СтипендииТрима гимназисти от Димитровград и Хасково ще получат стипендии от по 1 000 лева. Георги Гьоков от хасковската езикова гимназия и Мартин Славов и Моника Кирова от димитровградската математическа са сред победителите в програмата „Силен старт“ на Пощенска банка.

Гизназистите спечелиха отличието с есета на тема „Моят силен старт за България започва с…“. Тримата призьори изразяват позицията си по актуални проблеми като опазване на околната среда, толерантност в обществото, участие в доброволчество.

Отличените есета на 50  младежи от 25 града  ще помогнат за създаването на първата Младежка пътна карта за развитие на България, която ще съдържа предложения за силен старт за страната, и ще бъде връчена на представители на властта. Сред идеите преобладават предложения за подобряване нивото на образование в страната, на пътната инфраструктура, реформа в здравеопазването, успешна реализация на младите хора.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button