Хасково

Хор „Лира“ отпразнува 25-тия си рожден ден

Хор Лира, снимка Георги ПедевКонцерт събра два хора на сцената на Младежкия център снощи – ученическият хор „Лира“ при ГПЧЕ „Проф. д-р Асен Златаров“ и хор „Родна песен“.

Поводът бе 25 години от създаването на емблематичния за гимназията хор.

На сцената прозвучаха песни на френски, агнлииски, испански и български, както и изпълнение едновременно на два езика – български и староанглииски „Песен за приятелството“ и „Улетай“ от операта „Княз Игор“ на Бородин.

Поздрав към участниците в Средношколски хор „Лира“ отправи директорът на училището Пенка Делиева.  Тя подчерта удовлетворението си, че е продължена традицията да съществува смесеният средношколски хор „Лира“, който е и единствен от този тип в страната. Хорът се оказа място, където не само се твори изкуство, но и място където се създават истински и трайни приятелства между нашите възпитаници, подчерта Делиева.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
ewid77
ewid77
06.04.2012 11:47 11:47

Buratin ili Borodin?!

Back to top button