Хасково

Общината се споразумя и с „Европът“ за 3-те милиона лева

Съдебна палата - ХасковоСъдебният спор между фирма „Европът“ и община Хасково за вземания по стари договори приключи със спогодба, която днес бе одобрена от Окръжния съд. 

Делото бе образувано миналата година по искане на частното дружество заради неизплатени суми по 4 договора за асфалтиране на улиците в Хасково на стойност близо 3 милиона и 88 хиляди лева с лихвите. Днес в съда „Европът“ се отказа от дължимите лихви. Така двете страни си стиснаха ръцете за сумата от около 2,5 милиона лева.

Освен на „Европът“, община Хасково дължи пари за асфалтиране на улици и на фирма „Марчела“. Миналата година двете строителни фирми поискаха съда да гарантира вземанията. Така сметките на общината бяха запорирани.

Последва предложение от общината – паркингът до комплекс „21 век“ да послужи като обезпечение. Така съдът намали блокираните по сметките на общината суми наполовина. На днешното съдебно заседание допуснатото обезпечение бе отменено.

Миналия месец желание да сключат споразумение за дълга на община Хасково към фирма „Марчела 90“, който е в размер на 462 хиляди лева, заявиха адвокатите на двете страни по делото. Така до септември „Марчела 90“ и община Хасково трябва също да сключат спогодба. Ако в рамките на 6 месеца бъде представена такава или пък в този срок никой не възобнови делото, производството ще бъде прекратено.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button