Хасково

Хасковски театрали на Международен младежки театрален фестивал

Театралната школаТеатралната школа при Младежки център започна своя фестивален маратон от 8 участия. Първата спирка беше Пазарджик. Там се проведе  Международен младежки театрален фестивал „Океан от любов“.

Театралната школа участва за четвърта година и отново изявите й бяха сред най-успешните. Малък младежки театър зад пазара представи пиесата  „Рейс“ на Станислав Стратиев, а формацията Театър Арт игра  „Пергамон“ на Кева Апостолова. 

Втора година фестивалът няма състезателен характер, но  компетентно жури с председател преподавателят от НАТФИЗ  Костадин Икономов  правеше на пух и прах всичко видяно и недотам добро – разказва ръководителката на школата Румяна Георгиева.

„Ние бяхме сред тези, които получихме похвали и одобрение от всички членове на журито. Впечатлени сме от вниманието, с което се следи всичко, удивени сме от точният поглед, от персоналната оценка. От компетентния анализ и театрална критика  само може да спечели  детския театър и най-вече младите актьори, които приеха всичко това като отплата за техния труд и признание за таланта им.“, допълни Георгиева.  Фестивалът имаше и съпътстваща програма от уъркшопи по сценична реч, кино и сценография. Всички актьори се представиха прекрасно. 

Грамотната публика на Пазарджик и театралите от другите градове аплодираха силно  и накараха двама от хасковските актьори да „летят“ на крилете на славата – това са Мина Иванова и Борис Костадинов.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button