Хасково

Предлагат по-високи цени за карта в библиотеката, запазват се безплатните дни

Библиотека, илюстрацияТри цени на услуги в Регионална библиотека „Христо Смирненски“ може да бъдат повишени предлага в докладна  кмета на общината.

Ако предложението бъде прието, цената на годишната читателска карта за възрастни ще стане 7 лв. вместо сегашните 5. За ученици ще е 4 лв., а за тези до 7-ми клас – 3 лв. Предлага се да бъде въведена и семейна читателска карта/2+1/ на цена от 12 лв.

Другите цени на предлаганите от библиотеката услуги остават същите. Остават и безплатните читателски карти за пенсионери над 70-годишна възраст. Според Закона за обществените библиотеки те имат право да променят цените на предлаганите от тях услуги, особено в условията на делегиран бюджет, коментираха от библиотеката.

Досегашните цени също са били гласувани с решение на Общински съвет и не са променяни от около 5 години. Повишени са разходите на културната институция за консумативи и само тук се предлага един час напълно безплатен интернет, допълниха още оттам и поясниха, че цените в тукашната библиотека са едни от най-ниските в страната. 

Запазват се обаче вече традиционните дни без такси и глоби в библиотеката. Обикновено те са поне два пъти годишно – около професионалния празник на библиотекарите – 11-ти май, и на Игнажден, както и по други поводи по преценка на ръководството на културното средище.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

3 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
бохос
бохос
11.04.2012 15:33 15:33

и по какво се отличават 60 и 80 тодишните пенсионери от 70 годишните според мен всички попадат под един знаменател разликата е това че 60 год е по здрав от 80 гд

гражданка
гражданка
11.04.2012 21:20 21:20

И сега децата и младежите почти не влизат в библиотеките ,а като увеличите и таксата няма да го направят изобщо ! За да има общината приходи ,да ги намали ,за да влизат хората по-често !

ivanov
ivanov
12.04.2012 9:21 9:21

kato e skapo v bibliotekata ste hfdim v 4italistnite biblioteki bez tui tam ni posrestat kato beli hora

Back to top button