Хасково

Млади журналисти се учат на практика

УченицитеДецата от клуб „Журналист“ в ОУ „Климент Охридски“ посетиха редакцията на Haskovo.info, за да се запознаят отблизо с практическата работа в информационния сайт. Седмокласниците са в клуба от тази учебна година и вече са наясно с теорията на работата.

Най-интересно на младите репортери беше как се преценява какви теми и новини да се публикуват в информационния сайт. Те разбраха, че най-важните критерии са доколко информацията би била интересна на аудиторията и за колко хора е важна.

Участниците в клуба, който е създаден по проект „Успех“, вече знаеха, че най-същественото при правенето на новините, е те да отговарят на истината и да бъдат коректно представени позициите на всички страни по съответния казус.

Децата вече работят и по собствени материали, които ще бъдат публикувани в училищен вестник. Те ще представят свои съученици с таланти, за които всички трябва да знаят.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button