Хасково

„Дарение за един милион“ за читалищата в Хасковско

ДарениетоПо 65 заглавия или по 80 книги получиха днес 110 читалища от Хасковска област. Те са част от националното „Дарение за един милион“ на Медийна група „България“, а негов гарант е премиерът Бойко Борисов.

Общо 11 500 книги за областта бяха връчени на представителите на читалищата от председателя на Съюза на народните читалища в България Николай Дойнов.

Това е най-голямото дарение на книги в новата българска история„, каза Дойнов и добави, че на тези книги читалищата разчитат, за да върнат децата към четенето. Изданията са скъпи и читалищата не могат да си ги позволят сами.

„Чрез тези книги трябва да докажем, че нашият век не е век на бездуховност“, каза на церемонията Областният управител на Хасково Ирена Узунова. Тя пожела на читалищните работници да продължат чрез книгите да отварят прозорците към света на малки и големи.

Дарението Дарението

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button