Хасково

Сол ключ донесе първо място на ученички от Дървото

Участниците в състезаниетоБукет от рози под формата на сол ключ донесе първо място на ПГДС „Цар Иван Асен ІІ“ на Панорамата на професионалното образование. На националния форум, който се организира от Министерството на образование, в категория „Изработка на бутков букет“ местната гимназия бе представена от единайсетокласничките Цветелина Иванова и Недялка Огнянова и деветокласничката Христина Иванова.

„Букетът го направихме на място. Отне ни около час. Изработихме го от рози и зеленина, а съдът, в който го поставихме бе пълен с цветен пясък и камъни„, разказаха призьорките.

Участниците в състезаниетоПанорамата на професионалното образование донесе на ПГДС „Цар Иван Асен ІІ“ и две втори места в категориите „Мебели“ и „Композиция“. Единайсетокласниците Николина Петкова, Емил Димитров и Дениз Иляз се представиха с няколко мебели – маса, пейка, шкаф и поставка за вино.

Мебелите са били изработени от иглолистен материал. С различни методи и техника учениците са ги състарили, за да наподобяват мебели от старинна селска къща.

В още едно направление са се състезавали местните ученици – „Облицовка и настилки“. Задачата пред дванайсетокласникът Мустафа Мустафа е била изработка на квадратно пано чрез диагонално редене на фаянс. В това направление хасковския представител се е класирал пети

Участниците в състезанието„Панорамата на професионалното образование е състезание, което събира най-добрите ученици от професионалните гимназии от цялата страна и ние се радваме, че сме част от това събитие“, каза директорът на ПГДС „Цар Иван Асен ІІ“ Александър Батимов.

Той припомни, че заради добрите постижения на учениците на школото през миналата година, гимназията ще е домакин на националното състезание по Горски многобой в началото на май. Очаква се в надпреварата да се включат и отбори от Сърбия.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button