Хасково

Затвориха цех за закуски в Хасково, нямал регистрация

Агенция по храните - ХасковоЦех за закуски без регистрация спипаха инспекторите от Областната дирекция по безопасност на храните в Хасково. Миналата седмица те са извършили проверка на обекта, който се намира в областния град. На собственика е съставен акт, чиято стойност ще бъде над 2000 лева.

Такава ще е глобата и за хасковлия, който продава месо на открито в кв. Република. Между 1000 и 2000 лева пък ще трябва да се бръкне самозван търговец на козунаци.

През миналата седмица инспекторите от областната дирекция са направили 110 проверки. Съставили са 14 акта. Най-много са глобените обекти в Хасково – шест, следват Харманли и Ивайловград – по три и Свиленград – два.

Основно актовете са за неправилно съхранение на продуктите, коментира Мартин Александров от ОДБХ – Хасково. Има регистриран и един случай в Свиленград, където в хранителен магазин се продават стоки с изтекъл срок на годност. Глобата за собственика ще е минимум 500 лева.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button