Хасково

Търговец на горива плати 323 хиляди лева данък печалба

Бензиностанция323 000 лева корпоративен данък е платил собственик на фирма за търговия с горива и смазочни материали. Това е най-големият по размер данък печалба за 2011 година в Хасковска област, съобщават от НАП. Констатацията е направена на база анализа на подадените и вече обработени на 100% в офиса на НАП в Хасково годишни данъчни декларации от юридически лица за дейността им през миналата година.

След фирмата – рекордьор се нарежда дружество, занимаващо се със зърнени и бобови растения, което е внесло данък в размер на 245 000 лева. Трети в челната тройка по принос към бюджета по отношение на този вид данък е търговец на едро, който отчита 200 000 лева налог.

Още само 5 работни дни се подават годишните данъчни декларации за получени доходи, напомнят от офиса на НАП в Хасково. Такава попълват и подават физическите лица, които са придобили доходи, различни от тези по трудови правоотношения, както и едноличните търговци, които са осъществявали дейност. 

След 2 май санкцията за неподадена в срок декларация е до 500 лева. При повторно нарушение глобата нараства до 1 000 лева. 1 000 лева е санкцията и ако в декларацията се посочат неверни данни с цел избягване или намаляване на дължимия данък. 

До днес в местния офис на приходната агенция са подадени 10 200 декларации лично в салона за клиенти или чрез пощите и още 1 240 по електронен път.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Българин да не се наричам,първ
Българин да не се наричам,първ
24.04.2012 18:02 18:02

От чий гръб е тая печалба?Не били скъпи горивата а?А колко е скрил тоя мародерЗащо не му напишат името и фирмата на тоя пладнешки крадец?Лакомия,лакомияаа…От бензина крадът,от хляба крадът,от тока от водата огън да я гори такава територия, защото няма държава!

Back to top button