Хасково

СОУ „Васил Левски“ изготвя „Училищен дневен ред 21“

Форумът„Училищен дневен ред 21“ ще изготви СОУ „Васил Левски“ – Хасково. Това е  стратегия, съобразена с програмата на ООН за образованието за устойчиво развитие, която гарантира продължаване на традициите за възпитание на отговорни и обществено ангажирани личности. Това стана ясно на образователния форум, който се проведе днес в Младежки център – Хасково. 

В него участваха ученици, родители и учители от СОУ „В. Левски“ – едно от 12-те български училища, които си партнират с учебни заведения от Франция, Италия Камерун и Буркина Фасо със съдействието на Университета „Ка Фоскари“ във Венеция.

Идеята е сътрудничество и побратимяване на училища от Европа и Африка, като се акцентира, че обучението е не само акумулиране на знания, но и формиране на позиции за истинските проблеми на света.

На форума бе огласена Декларация, в която се казва, че училищната общност ще работи за постигане на целите на хилядолетието: борба срещу бедността, съхранение на природните ресурси, насърчаване на равенството, борба с опасните заболявания.

Представена бе дейността на училищния клуб „Екоприятели“, който участва в маркирането на замърсени зони. Ученици, отличили се в проявите на традиционната Седмица на природо- математическите науки“, получиха награди.

Форумът Форумът

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button