Хасково

С театър ученици борят пороците, малчугани засаждат дръвче

УченицитеЧетири театрални сценки представиха днес учениците от VІа, VІб и Vв клас при ОУ „Христо Смирненски“. По този начин децата борят пороците в извънучебно време и трупат опит в театралното изкуство.

Изявата на учениците е в рамките на националната инициатива „Чрез изкуство да победим тютюнопушенето“, към която училището се присъединява за втора поредна година.

„Пипи – тръгва на училище“, „Урок по география“ по Бранислав Нушич и две куклени пиеси, в които герои бяха Кума Лиса, Ежко Бежко и Зайо Байо изиграха младите театрали пред своите съученици. 

„Чрез театъра ангажираме свободното време на децата и ги отдалечаваме от пороците – тютюнопушене, алкохол, скитане из улиците и многото компютърни игри„, разказа за Haskovo.info учителят по български език и литература Нели Димитрова.

Преди обяд първокласниците от еко клуб „Земляните“ от ОУ „Христо Смирненски“ отбелязаха Международния ден на Земята. Те изнесоха тържество, в което участие взеха по-големите каки и батковци от Vв клас. Празникът завърши със засаждане на дръвче в училищния двор, за което учениците обещаха да полагат грижи, за да расте и зеленее и да дарява красота.

Учениците Учениците
Учениците Учениците
Учениците

Първокласниците

Учениците

Засаденото дръвче

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
natali
natali
26.04.2012 15:19 15:19

oo nas na nqma samo 6to klasnicite :xxx

Back to top button