Хасково

Двойно повече санкционирани за неизвинени отсъствия в Хасковско

Ученици, илюстрацияПочти два пъти са се увеличили семействата, санкционирани заради неизвинени отсъствия от училище на децата им, отчитат от „Социално подпомагане“. Това се дължи на по-сериозните съвместни проверки на регионалния образователен инспекторат и социалните.

През март в Хасковска област без „детски“ са останали 206 семейства заради отсъствията на 226 деца. Миналата година през март броят им е бил 135. Най-много санкционирани по традиция има в Димитровград.

25 са вече услугите в социалната сфера в Хасковска област, делегирани от държавата. Най-новата сред тях е центърът за деца с увреждания в Свиленград, който ще обслужва и община Любимец. Специалистите в центъра засега се грижат за 15 малчугани.

8 са чакащите за настаняване  в  Дома за стари хора в Кенана, 3-за филиала за възрастни със зрителни нарушения. Обитателите на Дома за деца без родителски грижи „Надежда” са само 15,а в Дом„Асен Златаров” – 60.

49 деца фигурират в регистъра за осиновяване, толкова са и семействата, включително от други региони на страната, които искат да осиновят дете. През март е осиновено само 1 дете. 25 са приемните семейства в областта, 19 от тях са професионални и 6-доброволни.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button